Stress management & yoga voor managers

Wat de training inhoud

Door de positie in de organisatie zijn veel managers vatbaar voor een burn-out. U ervaart als manager dat er aan alle kanten aan u getrokken wordt: de ondergeschikten enerzijds en de leidinggevende(-n) anderzijds. Door veel stress op het werk is uw werk plezier verminderd of zelfs weg en allerlei lichamelijke en geestelijke klachten doen zich voor: spanningspijn in nek, schouder en rug, vermoeidheid, verstoorde slaap, verminderde concentratie, verslechterde geheugen, gevoelens van depressiviteit, angst, etc. U wilt verder, ondanks de burn-out klachten. Maar de prestaties blijven minder goed en targets worden niet meer gehaald.
In deze training leren managers om uitval uit het arbeidsproces te voorkomen door burn-out en beter met stress op het werk en in het privéleven om te gaan.

In de workshop/training leert men

  • de achtergrond van yoga (korte uitleg)
  • de oorzaken en de gevolgen van stress in het algemeen
  • inzicht in eigen stress en burn-out te krijgen
  • stress verminderen op het werk en in het privé leven
  • omgaan met conflicten
  • RET (Rational Emotive Therapy van Ellis) om situaties te relativeren
  • praktische ontspannings- en ademhalingsoefeningen tegen burn-out klachten
  • meditatie om tot rust te komen en om burn-out klachten te voorkomen

Voor wie deze workshop/training is bedoeld

Als u vaak het idee heeft door stress in beslag genomen te zijn en hierdoor niet adequaat kan nadenken en/of handelen. U ervaart enkele symptomen van burn-out. U bent manager en wil in de toekomst niet door burn-out uit het arbeidsproces uitvallen. Als u wil blijven presteren en de targets op het werk wil blijven halen, ondanks uw gezondheidsklachten. U wilt oplossingen voor de problemen op uw werk en uw gezondheid.

In overleg met u wordt deze training op maat gemaakt. Deze training is voor managers bedoeld om te voorkomen door burn-out symptomen uit het arbeidsproces uit te vallen.

De kennis over yoga is voor iedereen toegankelijk ongeacht de religie die men heeft. Dus, het is niet belangrijk of u een religieuze of geen religieuze achtergrond heeft. De kennis is heel praktisch zodat men deze snel in de praktijk kan toepassen om lichamelijke en geestelijke klachten te verminderen. PT&Y houdt zich niet bezig met “zweverige yoga”.

Het resultaat na deze workshop/training

U kunt in stressvolle situaties ontspannen en adequaat handelen. U heeft niet meer het gevoel door stress in beslag genomen te zijn. U signaleert de stressvolle situaties en de effecten hiervan op lichaam en geest zodat u hier beter mee om kan gaan. U kunt beter met burn-out symptomen omgaan. Het effect van de training is op het werk en in het privé leven merkbaar: meer ontspanning, heldere geest, betere prestaties, targets worden gehaald, etc.

Wat de training kost

De prijs hangt af van waar men de nadruk op wil leggen in de training, omdat de training op maat wordt gemaakt.

De training wordt indoor of outdoor aangeboden in:

  • 6 ochtenden of middagen van 2 uur in verband met huiswerk

Voor de in- en outdoor trainingen zijn de verhuur kosten voor de zaal, apparatuur en/of verblijf in een hotel voor de klant. Deze zijn afhankelijk van uw reservering.

Op 10 september, 8 oktober en 10 december  2015 beginnen nieuwe groepen. Na een kennismakingsgesprek kunnen deelnemers zich hiervoor opgeven.  De prijs en locatie worden nader bekend gemaakt.

 

 

Interesse in deze training? Vraag nu vrijblijvend een offerte aan! Nu aanvragen